Suomalaisen keihäänheiton ykkösnimi Oliver Helander jätti viikonloppuna Oulun Motonet GP:n kisan kesken nilkkaongelmien vuoksi.

Tilanne huolestutti suuresti suomalaisia yleisurheilufaneja. Miehen valmentaja Tero Pitkämäki on kertonut Ylelle iloisia uutisia aiheeseen liittyen.

– Ei Oliverin tarvinnut käydä asian takia edes tutkimuksissa. Kilpailun jälkeisenä päivänä nilkassa ei ollut minkäänlaista turvotusta, kireyttä tai kipuakaan. Keskeyttäminen oli ihan varotoimi, Pitkämäki sanoi Ylelle.

Helander heitti Oulussa ennen keskeyttämistä 81,27 metrin kaaren. Pitkämäki myönsi, että Helander on kärsinyt pienistä tekniikkaongelmista.

Helander kilpailee seuraavaksi 21. heinäkuuta Mikkeli Gamesissa. Samana päivänä olisi myös Timanttiliigan kisa Monacossa.

Yle kertoo, että Helanderin ratkaisu kisata Mikkelissä on kuohuttanut ”keihäspiireissä”. Monacosta voisi irrota tärkeitä Timanttiliigan pisteitä. Kuusi parhaiten Timanttiliigassa menestynyttä keihäsässä pääsee Timanttiliigan finaaliin sesongin päätteeksi.

Pitkämäki kommentoi asiaa Ylelle. Asiasta päätettiin jo jonkin aikaa sitten.

– Täytyy ottaa mahdollisesti puuttuvia pisteitä sitten Zürichin osakilpailusta (31. elokuuta). Oliver päätti sitoutua tähän Mikkelin kilpailuun jo alkuvuodesta, mutta tietenkin on harmi, että se menee Monacon kanssa päällekkäin. Harjoitustauon kannalta ratkaisu on sikäli hyvä, että tärkeää treeniaikaa tulee enemmän, kun matkustaminen jää pois, muistutti Pitkämäki Ylelle.

Tästä Ylen juttu.