Snookertähti Ronnie O’Sullivan ei epäröi avata suutaan, kun hän näkee epäkohtia lajissaan. Seitsenkertainen maailmanmestari on jälleen avannut suunsa.

Kyse on siitä, että jotkut tähtipelaajat pelaavat tällä viikolla Shanghaissa, kun Sheffieldissä on menossa Pohjois-Irlannin avointen karsinnat.

Pohjois-Irlannin avoimet alkavat ensi viikolla. Tuolloin oli puolestaan tarkoitus järjestää näytösotteluita Macaossa.

John Higgins, Mark Selby, Luca Brecel, Ali Carter ja Thepchaiya Un-Nooh olivat aikeissa pelata Macaossa Pohjois-Irlannin sijaan. Se sai snookerin kattojärjestön World Snooker Tourin (WST) jyrähtämään.

Macaon pelit siirrettiin lopulta joulun alle, kun WST oli ensin varoittanut pelaajia sanktioilla. Tilanne ei kuitenkaan miellytä pelaajia. Shanghaissa tällä viikolla pelannut O’Sullivan antoi palaa.

– Se oli melkein kiristystä Shanghain näytösturnauksessa pelanneita kohtaan. Heidät käskettiin tekemään sitä ja tätä. Se saa suurimman osan pelaajista haluttomaksi pelaamaan siellä. Suurin osa ottaa nuo kirjeet uhkauksina. Minä sanoisin nykyään: ”En pelaa, mitä aiotte tehdä asialle?” Keskityn aina tenniskyynärpääni kuntoon ja mielenterveyteeni, sanoi mies O’Sullivan Metro-lehden mukaan.

– Hankkikaa kunnon promoottori Isoon-Britanniaan ja lopettakaa kohtelemasta pelaajia kuin kasaa p*skaa. Tehkää se kunnolla. Älkää suuttuko, kun pelaajat valittavat. WST yrittää muuttaa pelaajien sopimuksia ja saada nämä asiat kuriin. Mitä enemmän he sitä tekevät, sitä vaikeammaksi he tekevät tilanteen itselleen. He sanovat: ”Ette voi pelata missään, ette voi pitää keppiä kädessänne missään, näkyy se televisiossa tai ei, jos kyse ei ole tourin virallisesta tapahtumasta.

O’Sullivan esitti lopulta oman ukaasinsa. Se oli kovaa luokkaa.

– Minä teen omaa juttuani. Olen pelannut paljon Kiinassa. Älkää yllättykö, jos jätän väliin MM-kisat. Se mitä tapahtui Shanghain ja Macaon suhteen, tulee tapahtumaan myös jatkossa. (WST:n) bisnesmalli ei v*ttu toimi. Se ei tue 128 pelaajaa.

Myöhemmin selvisi, että O’Sullivan on vetäytynyt Pohjois-Irlannin avoimista ”terveydellisten syiden” vuoksi.