Ampumahiihdon maailmancup-kausi käynnistyi Ruotsin Östersundissa. Suomalaisnaiset olivat pahoissa vaikeuksissa. Ylen asiantuntija Kaisa Mäkäräinen kommentoi Urheilustudiossa menoa.

Suvi Minkkinen oli naisten pikakilpailun parhaana suomalaisena 40:s. Erika Jänkä oli pikakilpailun 66:s ja Noora Kaisa Keränen 93:s. Sunnuntain takaa-ajoon selviytynyt Minkkinen nousi siinä sijalle 34.

– Tekeminen oli selvästi parhaan tuntuista koko avausviikon kilpailuista. Alussa pyrin malttamaan ladulla, ja pystyin hyvin hiihtämään nousujohteisesti loppuun asti. Ohilaukaukset viimeisellä paikalla olivat puhtaita keskittymisvirheitä. Suoritus jättää vielä aika paljon hampaankoloon, mutta nousunohteinen kisaviikko kaikkineen. Toivotaan, että ensi viikolla oltaisiin jo 30 parhaan joukossa, Minkkinen kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Mäkäräinen teki Ylellä selväksi, että tilanne ei todellakaan näytä hyvältä ainakaan alun perusteella.

– Ainakaan ensimmäisen viikon jälkeen ei näytä hyvälle. Sitä eroa ladulla tulee valitettavan paljon sekä naisissa että miehissä, mutta varsinkin naisissa, Mäkäräinen sanoi Ylelle.

– Toki siellä on nyt nuorempia urheilijoita mukana, ihan maailmancupin ensikertalaisia. Haluan antaa heille lisää mahdollisuuksia ja näytönpaikkoja, sillä Östersund on raaka paikka aloittaa maailmancup-kausi, muistutti legenda.

Suomen ampumahiihdon ykköstähtiin kuulunut Mari Eder lopetti uransa viime kauteen.

Tästä Ylen juttu.