Vuokatti Ski Team Kainuu (Katri Lylynperä, Jasmin Kähärä ja Vilma Nissinen) voitti sunnuntaina naisten 3×5 kilometrin kilpailun. Ikaalisten Urheilijoiden Hilla Niemelä vei joukkueensa hopealle lopussa. Katariina Lonka ja Krista Pärmäkoski olivat joukkueen muut jäsenet.

Niemelä kukisti Vantaan Hiihtoseuran ja Kainuun Hiihtoseuran ankkurit Jasmi Joensuun ja Anne Kyllösen lopussa.

– Loppukiritaiston voittaminen on aina hienoa, etenkin viestissä. Oli kiva päästä näyttämään sitä (kiriä) ihan näin tositoimissa, kommentoi Niemelä Hiihtoliiton tiedotteella.

– Yritin pysyä kultataistelussa, mutta se juna meni siinä mäessä. En toki jäänyt odottelemaan, vaan hiihdin omaa hiihtoani, mutta sieltä ne tulivat ohi, mutta oli ihan hyvä. Tiesin kyllä, että minulla on parhaimmillani ihan hyvä kiri. Oli kiva, että pääsin sitä nyt käyttämään tositoimissa, selvitti Niemelä puolestaan Viaplaylle.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi ällisteli selostuskopissa Niemelän viileä temppua.

– Kyllä oli nuorelta hiihtäjältä taktisesti myös kova veto. Tiesi oman vahvuutensa loppukiriin ja uskalsi palautua tuolla ja odottaa, että kaksikko tulee kiinni. Sitten hän teki sen iskun, hehkutti ”Musti”.

Ikaalisten Krista Pärmäkoski avasi Viaplaylle, miltä tuntui seurata joukkuekaveri Niemelän menoa ankkuriosuudella.

– Ei nähnyt, mitä tuossa montussa tapahtuu. Huomasimme vain, että yksi on irti, että kenen pää sieltä tulee. Sitten me innostuimme, että Hillahan se. Kyllä minä Hillaan luotin, että viimeistään maalisuoralla, mutta sitten se näytti pahalta, kun yksi oli irti, mutta olisihan se pitänyt tietää, että Hilla sieltä tulee, fiilisteli legenda.

LUE MYÖS