Virpi Saravuo oli hiihdon maailmancupin päätyttyä laittamassa pakettiin sesonkia Viaplayn lähetyksissä.

Kolme kisaa voittanut Kerttu Niskanen oli kauden suomalaisonnistuja. Krista Pärmäkoski ja Johanna Matintalo tarjosivat loppukaudesta kivaa taustatukea ykköstähdellemme.

Sarasvuo nosti esiin esimerkiksi sen, että Jasmi Joensuulta ei ole nähty toivottua kehitysloikkaa. Hänen takanaan on vielä hiljaisempaa.

– Nyt kun miettii sitä, että palkintopallisijoja on tullut kolmelle naiselle ja sitten sprintissä, missä Jasmi Joensuu on ollut hyvinkin kehityskelpoinen, on jäänyt ne pallipaikat saamatta. Puhumattakaan tästä muusta kaartista, päivitteli Sarasvuo.

Falunin 20 kilometrin (v) kisa oli suomalaisittain karu osallistujamäärän suhteen. Niskanen, Pärmäkoski ja Matintalo onnistuivat. Heidän lisäkseen mukaan oli vain keskeyttämään joutunut Tiia Olkkonen.

– Tänään saatiin neljä naista viivalle, niin kokonaiskuvahan on sillä tavalla vähän kaksijakoinen. Meillä on nämä kärkiurheilijat, jotka pystyvät eri matkoilla ja erilaisissa kilpailuissa taistelemaan podium-sijoista, joita maailmanluokan urheilijat haluavat ja sitten on joukko urheilijoita, jotka ovat ikävän kaukana. Eivät tule edes kisoihin ja pääse hiihtämään maailmancupissa. Onhan tässä vähän kaksijakoiset tunnelmat tulosten äärellä tämän kauden jälkeen, myönsi Sarasvuo.

Hiihtokausi jatkuu viikonloppuna kotimaassa, jossa kilpaillaan Äänekosken SM-hiihdot.

LUE MYÖS