Pika-aituri Annimari Korte kirjoitti keskiviikkona tuntojaan Instagramissa. Hän avautui Vantaan kouluampumisesta saatuihin uutisiin. Esimerkiksi Yle kertoo, että tapahtuman motiivina olisi mahdollisesti kiusaus.

Korte kirjoitti pitkän päivityksen kiusaamiseen liittyen. Hän on ennenkin puhunut häntä koskettavasta aiheesta.

– Nollatoleranssi kiusaamiselle. Jokainen meistä voi tähän vaikuttaa. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa. Jos on hyvää sanottavaa, sano se. On rehellisesti itkettänyt lukea uutisia. Kamalinta on tietysti ettei lapsi päässyt koskaan kotiin koulusta. Mutta järkyttävää on myös miten tilanteeseen on jouduttu. Paljon on tehtävää, että tällaista ei tapahtuisi, mutta yksi mihin me aikuiset voimme vaikuttaa omilla teoillamme on esimerkin näyttäminen.

– Koulukiusaaminen ei voi ikinä loppua, jos aikuiset näyttävät jatkuvasti kiusaamisesta mallia somessa. Jos olet aikuinen kiusaaja, mieti millaista esimerkkiä näytät lapsille ja kuinka esimerkkisi voi lapsiin vaikuttaa. Jokainen kokee kiusaamisen omalla tavallaan ja vaikka omasta mielestäsi olisit vaikka hauska niin kaikki kiusaaminen, ilkeät kommentit, väheksyntä, pilkkaaminen, vitsit ja mustamaalaaminen, jotka kiusaamisen uhri kokee kiusaamiseksi, ovat aina kiusaamista. Usein kiusaaja hakee ryhmän hyväksyntää kiusaamalla. Jos kannustat tätä ja lähdet mukaan siihen, olet yhtälailla kiusaaja ja osa ongelmaa.

Korte halusi antaa selvän viestin ihmisille. Asiasta pitää pystyä puhumaan.

– Kenenkään ei pidä joutua sietämään kiusaamista ja muista, että kiusaaminen ei ole millään tavalla sinun syytäsi. Aina jos koet kiusaamista, kerro siitä ja puhu siitä. Jokainen voi omilla teoillaan vaikuttaa siihen millainen maailma on lapsille nyt ja tulevaisuudessa.

Koko päivitys tästä.

LUE MYÖS