Jyrki Nurminen / Pekka Piippo ja Taru Lahti / Anniina Parkkinen etenivät loppuotteluihin Englannin Bournemouthissa pelatussa beach volleyn NEVZA-sarjan halliturnauksessa, mutta finaaleissa molemmat suomalaisparit joutuivat toteamaan norjalaisvastustajien paremmuuden.

Aamupäivän välierissä Lahti ja Parkkinen nujersivat ruotsalaiskaksoset Kristina ja Susanna Thurinin 21-18, 21-9. Nurminen ja Piippo olivat puolestaan 21-16 ja 21-17 vahvempia isäntämaan ykkösparista Chris Gregory / Jake Sheaf.

Naisten finaalissa Lahti – Parkkinen hävisi Oda Ulvesethille ja Ingrid Lundelle erin 1-2 (21-19, 16-21, 8-15).

– Hyvä turnaus Anniinalta ja Tarulta. Varsinkin eilinen puolivälierä sekä tämän päivän välierä olivat loistavaa peliä. Nyt pääpaino on opiskelujen edistämisessä, joten treenaaminen on aika vähäistä. Keväämmällä sitten lähdetään sata lasissa uusiin seikkailuihin, päävalmentaja Kai Liukkonen sanaili.

Miesten loppuottelussa Christian Sørum / Mathias Berntsen kukisti Nurmisen ja Piipon lukemin 21-16, 21-15. Kakkossija on kuitenkin suomalaismiesten paras saavutus tämän tason turnauksissa.

Vasta B-ikäisten Nea Kilpisen ja Aliisa Vuorisen sijoitus naisten sarjassa oli kahden tappion myötä yhdeksäs.

Suomalaisparit kuittasivat Bournemouthin kakkossijoistaan mukavat 252 FIVB:n rankingpistettä, jotka helpottavat jatkossa kansainvälisiin turnauksiin pääsyä.

Hallibiitsikausi jatkuu kahden viikon kuluttua Tshekin Pelhřimovissa CEV:n Satellitella sekä Göteborgissa pelattavalla NEVZA:n turnauksella.

Lähde: Lentopalloliitto