Norjan miehet ovat olleet täysin omaa luokkaansa hiihdon MM-kisoissa Planicassa. Asia on puhuttanut myös vuonomaassa.

Asiantuntija Petter Skinstad on tehnyt Norjan TV2:lla selväksi, että syypäitä on turha etsiä Norjasta. Ongelmat ovat Suomessa ja Ruotsissa.

– Jos jonkun on ryhdistyttävä, on sen oltava Ruotsi ja Suomi, ainakin lyhyellä aikavälillä. Heillä on monia urheilijoita, joilla on hyviä tuloksia nuorten MM-kisoista, laajuutta ja hullua kiinnostusta maastohiihtoon, arvioi Skinstad.

– Miesten puolella Ruotsin ja Suomen on hyväksyttävä, että he ovat pudonneet taaemmas. Heillä on isot huoltorekat ja voitelutiimit. Sadattuhannet katsovat televisiosta kisoja, ja sponsoreita sekä yleisöä kiinnostaa valtavasti, näki Skinstad.

Lisää keskustelua hiihtolajeista Talviurheilun olohuoneessa.

Skinstadin mukaan Suomen ja Ruotsin on saatava selville, miksi maan mieshiihtäjistä ei kehity riittävän hyviä distanssimatkoille aikuisten tasolla.

– Suomella oli Sami Jauhojärvi ja Matti Heikkinen Iivo Niskasen lisäksi. Sen ansiosta he pystyivät esimerkiksi voittamaan parisprintin vuoden 2014 olympialaisissa, muistutti Skinstad.

Norjan menestys jatkui myös keskiviikkona. Maa otti Simen Hegstad Krügerin johdolla neloisvoiton 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.