Hiihdon maailmancup käynnistyi perjantaina Rukalla miesten ja naisten perinteisen sprinteillä. Kärkiosastolla ei nähty suuria shokkeja.

Naisten kisan voitti Ruotsin Emma Ribom ennen maannaistaan Jonna Sundlingia. Norjan Kristine Stavås Skistad täydensi palkintopallin.

Naisten suomalaisonnistuja oli kuudenneksi sijoittunut Jasmi Joensuu. Katri Lylynperä 11:s, Amanda Saari oli 13:s, Anne Kyllönen 17:s, Hilla Niemelä 21:s, Kerttu Niskanen 23:s, Anni Alakoski 25:s, Tiia Olkkonen 26:s. ja Jasmin Kähärä 29:s

– Hyvä fiilis jäi päivästä, vaikka finaalissa vähän hyytyi. Kokonaisuutena kuitenkin todella hyvä päivä ja tästä on mukava jatkaa kohti huomista, Joensuu kommentoi Hiihtoliiton tiedotteella.

Norjan Johannes Kläbo jäi kolmanneksi miesten kisassa. Voiton vei Norjan Erik Valnes, joka kukisti kakkoseksi tulleen Ranskan Richard Jouven. Lauri Vuorinen jäi viimeisenä miehenä finaalin ulkopuolelle ja oli 7:s.

Joni Mäki oli välierissä ja kisan 9:s. Juuso Haarala oli kilpailun 15:s, Emil Liekari 21:s, Wiljam Mattila 25:s, Niilo Moilanen 27:s ja Eero Rantala 30:s.

Vuorinen oli kovassa vedossa ensimmäisessä erässä. Välierissä mies tajusi sitten karun totuuden vastustajistaan.

– Tänään oli ihan hyvä sprinttipäivä. Karsinnasta parannettiin vauhtia erään ja alkoi kone vähän lämpenemään. Alkuerä selvitettiin hienosti läpi ja välierissä tuli jo sitten aika kivenkovaa kaveria rinnalle. Ei vaan mahtanut tänään mitään ja aika ei riittänyt finaaliin. Ehkä pieni harmitus on päällä mutta toki seitsemäs sija sivuaa uran parasta perinteisen sijaa, niin olen kuitenkin ihan tyytyväinen, Vuorinen kertoi tiedotteella.

Yhdistetyn maailmancup käynnistyi tänään samoissa maisemissa uudella Individual Compact -kilpailumuodolla (HS142 / 7,5 km). Eero Hirvonen oli viides ja jäi +3,5 sekuntia voittaja Jens Lurås Oftebrosta. Ilkka Herola oli kymmenes. Arttu Mäkiaho oli 33:s, Wille Karhumaa 38:s, Rasmus Ähtävä 40:s, Herman Happonen 46:s ja Jesse Pääkkönen 49:s. Otto Niittykoski keskeytti hiihto-osuudella.

Uusi kilpailumuoto erosi aiemmasta niin, että hiihto-osuuden lähtövälit määräytyivät mäkiosuuden sijoituksen mukaan. Mäkiosuuden pisteet eivät siis määrittäneet aikaeroja samalla tavalla kuin aiemmin. Mäkiosuuden voittaja lähti nyt kisaan kuusi sekuntia ennen kakkosta. Mäkiosuuden kakkonen kuusi sekuntia ennen kolmosta ja niin edelleen.

– Vähän sellainen hukattu mahdollisuus. Olis pitänyt vähän eri tavalla hoitaa hiihto-osuus. Ihan yllättävän hyvältä tuntui hiihto lähtökohtiin nähden ja siitä olisi voinut rakentaa ihan hyvän kokonaisuuden. Oli ehkä taktisesti yksi urani huonoimmista hiihdoista, harmitteli Hirvonen Hiihtoliiton tiedotteella.