Krista Pärmäkoski oli yksi Tour de Skin päätöspäivän onnistujista. Pärmäkoski nosti itsensä lopulta päätöspätkän ja koko Tourin seitsemänneksi Alpe Cermisin nousussa.

Maalissa ei ollut pelkästään juhlatunnelma. Hän avautui tunnoistaan Viaplaylle.

– Vähän tuossa juuri kuulin, että kaksi sekuntia jäin kuudennesta sijasta. Se tässä on ärsyttävää, kun ei tiedetä yhtään noita, kun ei lähdetä takaa-ajona. Se olisi varmasti ollut vähän eri, jos olisi ollut se hiihtäjä siinä edessä. Siinä olisi ehkä pystynyt vielä vähän puristamaan, mutta tämä päivä oli hyvä kisa.

Pärmäkoski jäi siis lopulta vain 2,3 sekuntia kuudenneksi kokonaiskisassa yltäneestä Linn Svahnista. Ruotsalainen romahti pahasti nousussa.

Pärmäkoski teki Viaplaylle selväksi, että hän suosii takaa-ajoa Alpe Cermisin nousuun. Hän kertoi melkoisen esimerkin keskustelustaan Kerttu Niskasen kanssa.

– Kyllä olen sitä mieltä, että olisi kiva urheilijallekin, että urheilija tietää maaliviivan ylitettyään, että saako hän nostaa kädet ylös vai ei. Kepa (Niskanen) kysyi tuolla teltassa, että monesko oli. ”Kuulin kyllä, että olit kolmas, että saat vähän juhlia.” Tavallaan se, että urheilijalla ei ole tietoa siinä hetkessä, niin kyllä minä suosisin takaa-ajoa.