Kerttu Niskanen taisteli upeasti Tour de Skin kokonaiskilpailun kolmanneksi.

Vain USA:n Jessie Diggins ja Norjan Heidi Weng peittosivat suomalaisen. Niskanen hävisi lopulta Wengille vain 8,1 sekuntia.

Viimeisellä etapilla Weng tosin pesi Niskasen peräti 20,6 sekunnilla. Hän oli koko sunnuntain kisan kakkonen USA:n Sophia Lauklin takana.

– Olen totta kai todella tyytyväinen, että pystyin olemaan Tour de Skin kokonaistuloksissa kolmas. Tänään oli kyllä ihan hyvän tuntuista ja jaksavaa hiihtoa. Sukset toimi loistavasti, niin oli mukava taistella nousussa. Mukava, että pystyin ruotsalaiset jättää taakse ja kolmannen sijan nappaamaan. Koko Tourista puhuen, niin kaksi voittoa tietysti päällimmäisenä mielessä ja olen todella tyytyväinen niihin.

– Sitten taas pientä epäonnistumista sprintissä, en edennyt edes jatkoon, mikä piti olla vähimmäistavoite. Kaiken kaikkiaan pitää olla kyllä tyytyväinen näihin suorituksiin. Nyt oli vielä kova Touri, kun lähes kaikki kärkinaiset oli mukana, joten helpolla kolmatta sijaa ei otettu, summasi Niskanen Hiihtoliiton tiedotteella.

Ylen asiantuntija Aino-Kaisa Saarinen myönsi sunnuntain kisan jälkeen, että hän aavisti jo ennen urakkaa, miten Niskaselle tulee käymään Wengiä vastaan.

– Vaikka yritin lauantaina katsoa asiaa sinivalkoisten lasien läpi, niin pidin kyllä Wengiä suosikkina kakkoseksi ja Kerttua kolmoseksi. Weng on päätössunnuntaisin Tourilla niin kova, myönsi Saarinen Ylelle ja kehui toki myös Niskasen.

– Kerttu jaksaa jauhaa päätösnousua hyvällä rytmillä väsyneelläkin lihaksella, eli kyllä ennakkoasetelma oli melko selvä. Krista (Pärmäkoski) oli Tourin lopussa iso positiivinen yllätys, kun alla oli ollut sairastelua, Saarinen avasi.

Tästä Ylen juttu.