Hiihdon MM-kisat järjestetään ensi vuonna Norjan Trondheimissa. Vuonomaassa on jo ennakoitu asetelmia noihin karkeloihin.

Norjan TV2:n hiihtoasiantuntija Petter Skinstad on esittänyt näkemyksensä tämän hetken voimasuhteista MM-kisoja ajatellen. Hän arvioi kaikkien hiihtolajien mitalistit.

Suomen kannalta listaus on karua katsottavaa. Vain yhdelle olisi tarjolla mitali: Iivo Niskaselle hopeaa 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Norjan Johannes Kläbo on Skinstadin kultamitalisuosikki tuossa kisassa.

Kerttu Niskanen on loistanut viime vuosina etenkin perinteisen hiihtotavan kisoissa. Skinstad ei kuitenkaan ole vakuuttunut. Hän ei usko naisen mitaliin edes 10 kilometrin perinteisen kisassa. Kultaa Frida Karlssonille, hopeaa Ebba Anderssonille ja pronssia Saksan Victoria Carlille. Jokerikortiksi nostetaan Linn Svahn.

Skinstad povaa Karlssonille ja Anderssonille kahta henkilökohtaista MM-kultaa. Ruotsi on miehen suosikki myös naisten viestissä ja parisprinteissä.

Miesten puolella Kläbolle olisi tarjolla kaksi MM-kultaa. Toinen norjalaistähti Simen Hegstad Krüger on myös suosikki kahteen kultamitaliin Skinstadin papereissa.

Suomelle ei ennakoida siis menestystä edes viestimatkoilla. Skinstadin mielestä Suomi voi toki olla jokerikortti miesten parisprintissä.

Arvioissa ei ole huomioitu sitä mahdollisuutta, että Therese Johaug tekee paluun. Skinstad olettaa myös, että Venäjä ei ole mukana kisoissa.

LUE MYÖS