Huikean ampumahiihtouransa viime kauden jälkeen lopettanut Mari Eder on tullut urheilu-uransa jälkeen tutuksi faneille esimerkiksi Amazing Race Suomi -ohjelmasta.

Itävallassa aviomiehensä kanssa asustava Eder on nyt julkaissut harvinaisen uimapukukuvan. Hän kertoi yhteistyökumppanin kanssa tehdyssä julkaisussa käyttävänsä nykyään kylmähoitoja.

– ”Hyvät hyssykät”, sanoivat aivoni, kun hyppäsin altaaseen. Haluan käyttää urheilussa saamiani oppeja hyödyksi myös nykyisessä arjessa. Vaikka fyysinen kuorma on entiseen verrattuna mitätön, kuormitusta tuo pitkät työpäivät ja kaiken uuden omaksuminen tässä yrittäjän arjessa. Oon aina valitettavasti ollu iltaihmisiä ja siks käytän tietoisesti parhaita tuntejani hyväkseni vaativimpien asioiden parissa. Vaan kun nukkuakin ihmisen pitää, niin kierrosten alasajaminen vaatii suunnitelmallisuutta.

– Urheilu ja kylmähoito aiheuttaa kehossa hyvin samantyyppisen reaktion ja hormoniryöpyn. Kylmässä vedessä elimistössä alkaa erittyä stressihormoneja: adrenaliinia, noradrenaliinia ja kortisolia. Samalla myös mielihyvähormoneja endorfiinia, serotoniinia ja dopamiinia vapautuu elimistöön tavallista enemmän.

– En todellakaan pidä kylmästä tai kylmästä vedestä, joten motivaatio tähän on pelkästään mahdolliset saavutetut hyödyt. Koska mitään elämässä ei saa ilman säännöllisyyttä, päädyin monen kokeilun jälkeen tuomaan altaan sisälle. Se pakotti minut hyvien tekosyiden (kiire, huono sää, vilauttelu👀) sijaan minut toistamaan uutta rutiinia päivittäin, selvitti Eder.

Kuva ja koko päivitys tästä.

LUE MYÖS