Jasmi Joensuu onnistui kivasti perjantaina Äänekosken SM-kisoissa. Parhaiten sprinttitykkinä tunnettu Joensuu otti SM-pronssia viiden kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.

Joensuu oli kisan jälkeen tyytyväinen nainen. Hän muisteli Viaplayn haastattelussa myös aiempia otteitaan Äänekoskella järjestetyissä SM-kisoissa.

– Kyllä tämä maistuu. SM-mitali on aina SM-mitali, ja täällä 2019 tein niin sanotun comebackin. Olin silloin ensimmäistä kertaa aikuisten palkintojenjaossa, ja mulle tultiin sanomaan, että ”ai, vieläkö sä hiihdät.” Porukka luuli, että olen lopettanut. Nyt ollaan vähän eri tunnelmissa, naureskeli Joensuu Viaplaylla.

Joensuu ”katosi” suomalaisesta hiihdosta neljäksi vuodeksi ennen tuota. Hän valmistui vuonna 2019 Denverin yliopistosta.

Joensuu kertoi pitävänsä viiden kilometrin matkasta. Hän odotti innolla lauantain 10 kilometrin takaa-ajoa (perinteinen hiihtotapa.

– Vitonen on sellainen matka, että se on vähän kuin pitkä sprintti. Siinä pitää pystyä pitämään kroppaa kovilla. Jaksoin ihan hyvin mielestäni loppuun asti.

– Kovat odotukset huomiselle (lauantai). Kunto on hyvä, ja uskon että tulee hyvä kisa huomiselle.

LUE MYÖS