USA:n Jessie Diggins voitti sunnuntaina naisten 20 kilometrin (v) yhteislähtökilpailun Falunissa. Hän piti matkan aikana pitkään kärkipaikkaa ja oli myös kirissä selvä ykkönen.

Diggins voitti toista kertaa urallaan maailmancupin kokonaiskisan. Nainen sai nimiinsä myös normaalimatkojen maailmancupin.

Digginsin toiminta herätti myös kysymysmerkkejä. Ruotsin Frida Karlsson rikkoi kolmannella kierroksella molemmat sauvansa, ja pian sen jälkeen alkoi Digginsin raju veto kärjessä. Viaplayn selostaja Jussi Eskola nosti tapahtuneen esiin.

– Ja nyt hei, oliko huutoa tuossa Yhdysvaltojen koutseilta, että anna mennä vain, kun siellä on muun muassa (Frida) Karlssonilla vaikeaa ja (Astrid Öyre) Slindillä vaikeaa. Tämä voi toki olla muutenkin hänen pelikirjassaan, pohti Eskola.

Asiantuntijana ollut Sami Jauhojärvi toppuutteli hieman vieressä. Hän arveli, että Digginsin veto lähti etukäteen suunnitellussa paikassa.

Diggins antoi kisan jälkeen kommentteja Expressenille. Hän myönsi nauttineensa urakasta.

– Tärkeintä tänään oli pitää hauskaa, kuten koko viikonloppuna. Ylitin maaliviivan tietäen, että tein parhaani tänään. Olen yrittänyt keskittyä siihen, että voin olla ylpeä itsestäni.

Digginsiltä kysyttiin, olisiko hän voinut uskoa tähän viime kesänä.

– En, en kyllä. En edes haaveillut siitä, mutta otin päivän kerrallaan, selvitti Diggins.

LUE MYÖS