Tänä vuonna järjestetään yleisurheilun EM-kisat sekä kesäolympialaiset. Se aiheuttaa monille urheilijoille mielenkiintoisia valintatilanteita valmistautumisen ja osallistumisen suhteen.

Alisa Vainio on yksi näiden kysymysten kanssa painiskelevista. Vainio paineli lauantaina Lahden SM-kisojen puolimaratonilla voittoon ajalla 1.14.00.

– Oli sellainen olo, etten oikein jaksanut puskea. Kunnostani en vielä oikein tiedä. Kaksi viikkoa sitten olin sillä mielellä, etten lähde tähän kisaan, mutta turha tästä on tehdä liian isoa numeroa, Vainio kommentoi SUL:n tiedotteella.

Vainio oli viimeksi kilpaillut Budapestin MM-maratonilla. Hän myönsi, ettei ole vielä täydessä iskussa ja kertoi harkitsevansa osallistumista kolmen viikon päästä juostavalle Kööpenhaminan maratonille.

EM-kisoissa kilpaillaan kesäkuun alussa puolimaraton. Vainio myönsi suoraan, että tuo EM-kisojen puolimaraton ei pahemmin häntä kiinnosta, vaikka maomem luultavasti saisikin kisapaikan tuolle matkalle. Pariisin olympialaisten maratonille pääseminen vaatinee parannusta tilastoajassa.

Jarkko Järvenpää voitti miesten puolimaratonin ajalla 1.06.54.

Lauantaina oli tulessa myös Nina Chydenius. Hän voitti Lontoossa Battersea Park -puistossa 5 kilometrin tiejuoksun naisten sarjan ennätyksellään 15.34.

– Olen tehnyt päätöksen keskittyä tällä kaudella radalle, vitoselle ja kympille. Juoksen siksi nyt näitä rankingkisoja, Chydenius sanoi SUL:n tiedotteella.

– Ikionnellinen olisin, jos pääsisin Rooman EM-kisojen 10 000 metrille, ja tosi hienoa olisi päästä myös 5000 metrille. Jos en pääse, c-suunnitelmana on sitten osallistua puolimaratonille.

Suomalaisista Camilla Richardsson on valittu EM-kisojen puolimaratonille Hän on rikkonut tulosrajan myös 5 000 ja 10 000 metrille.

LUE MYÖS