Hiihtokausi 2024–2025 on monelta osin merkittävä. Edessä on jälleen arvokisat, sillä Trondheimissa jaetaan MM-mitalit tulevana talvena. Lähiviikkoina ja tulevina kuukausina tullaan kuulemaan Suomen hiihdon kannalta merkittäviä uutisia.

Hiihtoliitto on isojen taloudellisten haasteiden keskellä. Ilta-Sanomat kertoo, että hiihtäjien osalta kulisseissa kuohuu.

Tässä vaiheessa ei ole selvää, lähtevätkö kaikki kärkihiihtäjät enää maajoukkueen mukaan. Vaihtoehtoja on tarjolla.

Yksi niistä on Electrofit-niminen yksityistalli. Sen riveissä on jo aiemmin nähty Lauri Lepistö ja Markus Vuorela. Yle ehti jo aiemmin kertoa, että Remi Lindholm laittoi tänä vuonna hakemuksensa sisään.

Tallin luonut Simo-Viljami Ojanen teki IS:lle selväksi, että nämä kolme kaveria saavat halutessaan paikan Electrofitistä. Ojanen paljasti myös selvän linjauksen.

– Tulevalla kaudella urheilijat harjoittelevat joko meidän ryhmässämme tai maajoukkueessa, mutta eivät samanaikaisesti molemmissa, koska silloin heille kertyisi liikaa leiri- ja treenikuormaa, Ojanen avasi IS:lle.

Lindholmin osalta se tarkoittaisi siis noilla puheilla käytännössä valintaa maajoukkueen ja yksityistallin välillä.

Iivo Niskanen ei ollut viime harjoituskaudella maajoukkueen mukana. IS:n mukaan ”sisäpiireissä kohistaan”, että maajoukkueesta voidaan nähdä ”joukkopakko”, jos tarjolla ei ole riittävää ja sopivaa leiritystä.

– En usko joukkopakoon, kommentoi A-maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

LUE MYÖS