Hiihdon Suomen Cupin kauden viimeiset viestikilpailut hiihdettiin lauantaina Rovaniemellä. Voiton veivät Ikaalisten Urheilijat ja Pohti SkiTeam. Sami Jauhojärvi seurasi Viaplaylla kisoja asiantuntijan roolissa.

Ikaalisten Urheilijoiden naisten joukkue (Katariina Lonka, Krista Pärmäkoski ja Hilla Niemelä) vei voiton. Viesti ratkesi Pärmäkosken hurjaan vetoon toisella osuudella.

– ”Kata” päästi hyvistä asetelmista ladulle, sain siitä aika nopeasti kärjen kiinni. Halusin tarjoilla Hillalle mahdollisuuden nautiskella ankkuriosuudesta ja tuoda joukkueen ykkösenä maaliin, kertasi Pärmäkoski Hiihtoliiton tiedotteella.

Vuokatti Ski Team Kainuu (Vilma Nissinen, Eveliina Piippo ja Jasmin Kähärä) oli viestin kakkonen ennen Kainuun Hiihtoseuraa (Anne Kyllönen, Anni Alakoski ja Johanna Ukkola).

Vuokatti Ski Team Kainuu vei viesticupin voiton. Yksi lauantain viestin ratkaisuista oli se, että Vuokatin Piippo ei pysynyt alkuunkaan Pärmäkosken vauhdissa. Sen huomasi myös Jauhojärvi Viaplaylla.

– Voi katsoa, että Piippo jäi noin vajaan minuutin vitosella Pärmäkoskelle päivän kilpailussa. Kuntoutuminen on selvästi vielä kesken tuon loukkaantumisen jäljiltä, huomioi Piipon vauhtia viiden kilometrin osuudella.

Piippo itse harmitteli tilannettaan Ylen haastattelussa. Paljon terveysmurheista kärsinyt hiihtäjä liukastui helmikuussa portaissa tavalla, joka toi murtuman selkään.

– Ei ole ollut hirveän helppo elämä tässä viimeisen vuoden aikana, Piippo avautui Ylelle.

– Nyt kun en tänään kaatunut ja otin rennosti tuolla, niin pääsen toivottavasti ehjänä. Se olisi tämän kevään tavoite, että saisin lähteä alkukauteen terveenä.

LUE MYÖS